10 HANDIGE WEBSITES VOOR TOERISTEN

#TechForTourists

1. Slapen

Het eerst wat je wilt weten bij een bezoek aan Alkmaar, is in welke bungalow, hostel, B&B of hotel je slaapt. Met een ruim aanbod slaapplekken vind je op de website van Booking.com alle informatie die je nodig hebt. Direct booken en meer informatie vind je op www.booking.com.

2. Ontbijten

Als je in Alkmaar ontwaakt dan wil je uiteraard lekker ontbijten, mits je lekker uitgerust wakker bent geworden. Het kan zo zijn dat jouw hotel of B&B een ontbijtservice aanbiedt, maar als dat niet het geval is, kun je www.tripadvisor.nl op zoek naar de plekken waar je in Alkmaar een lekker ontbijtje kunt krijgen.

3. Winkelen

Er is van alles te kopen in Alkmaar. In de binnenstad zijn drie bezette straten met diverse winkels en net buiten de binnenstad vind je een overdekt winkelparadijs. Op http://www.alkmaarprachtstad.nl/winkelen is een fraai overzicht gemaakt met het winkelaanbod van Alkmaar. Ook vind je hier de openingstijden, informatie over de koopzondag en koopavond.

4. Openbaar vervoer

Ga je vandaag de stad uit en wil je graag weten hoe je van A naar B moet komen? Gebruik dan een van de prachtige websites die je daarbij kunnen helpen. Op www.9292.nl kun je alle reis informatie vinden met betrekking tot het openbaar vervoer. Een website die zich specifiek richt op de trein is www.ns.nl.

5. Lunchen

Zo rond het middaguur begint je maag toch wel te knorren. Een lekkere lunch zou dan op zijn plaats zijn. Maar waar? Daar heeft www.leuketip.nl de oplossing voor. Zij hebben een top 10 gemaakt voor een lunch in Alkmaar. Deze tips variëren van lunchrooms tot saladebars.

6. Fiets- en wandelroutes

Wanneer je van plan bent om vandaag een rondje te gaan lopen of te fietsen, is www.route.nl dé website om een route in en rond Alkmaar uit te zoeken. Op deze website staan meer dan 60 routes rond Alkmaar.

7. Koffietentjes

Wanneer je trek krijgt in een kopje koffie of thee, is het handig om te weten waar je terecht kan. Op www.debestekoffievan.nl/Alkmaar vind je alle koffie- en theezaken van Alkmaar.

8. Avondeten

Tegen het vallen van de avond ben je opzoek naar een passend restaurant. Op www.iens.nl vind je meer dan 150 restaurants van Alkmaar. Restaurants zijn er in verschillende keukens; van Hollandse tot de Franse keuken en van low budget tot super luxe. Bon appétit!

9. Evenementen

Heb jij nog energie over en zin om nog iets leuks te gaan doen in Alkmaar. Door het hele jaar heen zijn er verschillende evenementen in Alkmaar. Op www.1erang.nl zijn deze evenementen bij elkaar gezet. Zo kun je direct zien wat er vanavond te doen valt.

10. Cafés

Tot slot vind je op www.uit072.nl de populairste cafés van Alkmaar. Hier vind je de leukste plekken waar je jouw avond kunt afsluiten.

Leave a Comment