#Seasonsketch

1. Maak een strandwandeling

Geniet van de laatste zonnestralen door een strandwandeling te maken bij het strand van Egmond aan Zee of Bergen aan Zee. In het onderstaande tabel staat de gemiddelde reistijd naar de twee stranden (gerekend vanaf ons toeristische informatie punt).

Egmond aan Zee Bergen aan Zee
Auto ca. 30 min. ca. 25 min.
Bus ca. 35 min. ca. 45 min
Fiets ca. 35 min. ca. 40 min.

2. Profiteer van de ‘midseason sales’

Mocht het weer er bij inschieten, kun je altijd nog de winkels van Alkmaar induiken op de gezellige Langestraat en alle kleine straatjes daaromheen. Na de ‘summer sale’ is de ‘midseason sale’ steeds vaker te zien in Alkmaar. De afgelopen jaren zijn er onder andere een aantal koffiezaken en lunchrooms bijgekomen in de winkelstraten van Alkmaar. Combineer het shoppen dus met een warme kop koffie of chocolademelk.

3. Kanoën

In de nazomer is het erg leuk zijn om door de grachten van Alkmaar te kanoën. Laag op het water ziet Alkmaar er totaal anders uit.

4. Ga de natuur in

De kleurtintent van de natuur veranderen in de nazomer. Van groen naar oranje, naar geel en uiteindelijk goudbruin. Het is een geweldige tijd om de natuur in te gaan. In Alkmaar en omgeving kun je heerlijk wandelen en fietsen.

Wanneer je de natuur ingaat is het erg leuk om een verrekijker mee te nemen. Ook raden we je aan om je warm aan te kleden en om stevige, dichte wandelschoenen aan te doen. Een leuke aanvulling is om wat eten en een kleedje mee te nemen om ergens te gaan picknicken!

 

5. Geniet van de laatste zonnestralen

Nu de zomer achter ons begint te raken, wil je graag het kleurtje op je huid bewaren. Gelukkig heeft de nazomer nog een aantal prachtige dagen voor je in petto. Geniet dus nog even van de laatste zonnestralen zolang het nog kan!

Leave a Comment