Over ons

Jouw bezoek aan Alkmaar begint bij Tourist Information Point (TIP) Alkmaar!

Bij Tourist Information Point (TIP) Alkmaar kun je terecht voor informatie en tips over Alkmaar en de omliggende omgeving. Van attracties tot excursies en van uitgaan tot de geheime plekjes van de stad. Wij adviseren je graag om jouw verblijf in Alkmaar helemaal compleet te maken. De winkel van TIP Alkmaar is centraal gelegen in de binnenstad en gemakkelijk bereikbaar met de auto, de fiets en het openbaar vervoer.

In de winkel van TIP Alkmaar ben je dagelijks van harte welkom voor informatie over de stad en de omliggende omgeving. Hier vertelt ons jonge, enthousiaste team je alles over de aspecten die Alkmaar uniek maken. Dit onderscheidend vermogen is de stad zelf: haar evenementen, haar historie en verhalen, haar monumentale én haar moderne kant! Met deze dynamiek inspireren wij je graag om de stad op jouw manier te ontdekken!

Naast informatie over de stad en het strand kun je bij TIP Alkmaar ook terecht voor een grote verscheidenheid van leuke, nuttige en informatieve artikelen. Van city maps, plattegronden en stadswandelingen tot souvenirs, cadeaucards en tickets. Tevens is TIP Alkmaar dé winkel bij uitstek om de leukste excursies, wandelingen, fietstochten, boottochten, rondleidingen en groepsuitjes te boeken! Of je nu een (inter)nationale toeristen bent of in Alkmaar of omgeving woont.

Voor wie benieuwd is naar wat de locals van de stad vinden, maken wij lijsten over velerlei onderwerpen. Zo kun je bijvoorbeeld een lijstje tegenkomen over ‘wat te doen als het heel erg mooi weer is’ en ook over waar je het beste biertje kunt scoren. Daarnaast vragen wij aan de toerist zelf wat zijn/haar tip is.

De activiteiten op de website van TIP Alkmaar zetten de stad en de omgeving op de (inter)nationale kaart als interessante recreatieve en zakelijke bestemming. In deze digitale omgeving wordt het vrijetijdsaanbod in de breedste zin van het woord eenduidig omsloten. Niet alleen wordt op tipalkmaar.com zowel statische als dynamische vrijetijdsinformatie op één plek gebundeld, ook is de informatie waar relevant in drie verschillende talen beschikbaar. De website is bovendien geschikt voor alle devices (desktop, laptop, tablet, mobiel).

Persberichten