#NewYear

Het aftellen naar 2018 doe je in Alkmaar. In deze blog vind je alle informatie van feestjes tot vuurwerk.

1 Feestjes: Barcode & Happy Boeddha NYE

Podium Victorie organiseert tijdens oud en nieuw hét feest van Alkmaar. Iedereen die feestend het nieuwe jaar in wilt is welkom. Kaartjes zijn er al vanaf €16,25 (early bird) en zijn hier te bestellen.

Op oudejaarsnacht wordt er bij Koel310 ook een feestje afgestoken; Happy Boedda Nye. Dit feest knalt los rond 22:30. Kaarten kosten €15,- excl. fee en aan de deur zijn de kaarten €25,-. Line-up en kaarten vind je hier.

2 Knallend met vrienden en familie het nieuwe jaar in

Op oudejaarsnacht zijn mensen vaak met familie en vrienden. De kans dat daarbij vuurwerk wordt afgestoken is nog steeds erg groot. Ook wij willen graag dat iedereen heel blijft. Daarom hebben wij vijf tips voor je op een rijtje gezet. Nog veel meer informatie over het veilig afsteken van vuurwerk vind je op www.veiligheid.nl.

-Het is belangrijk dat je iets hebt om je vuurpijlen in te steken wanneer je ze gaat afsteken. Voor kleine pijlen kan dit bijvoorbeeld een wijnfles zijn. Voor de grotere pijlen is het verstandig om een PVC buis in de grond te steken.

-Vanaf 18:00 mag je vuurwerk pas afsteken op oudejaarsavond. De laatste vuurpijl mag tot 02:00 worden afgestoken.

-Wanneer je vuurwerk aansteekt, doe dit dan met een aansteeklont, een sigaret of een sigaar.

-Het wordt aangeraden om minimaal 6 meter afstand te houden van het vuurwerk dat je afsteekt.

-Mocht je branden oplopen, houd deze dan minstens tien minuten onder lauw, zacht stromend water.

3 Vuurwerk kopen

Met de vijf tips op zak is het tijd om je vuurwerk in te slaan. Er zijn verschillende aanbieders van vuurwerk in Alkmaar. We zetten ze op een rijtje:
Vuurwerk Megamarkt (afhaalpunt in Alkmaar)
Bestelvuurwerk (afhaalpunt in Alkmaar)
Vuurwerkland (afhaalpunt in Alkmaar)

4 Vuurwerkvrij

Nu het vuurwerk is ingeslagen, moet je nog precies weten waar je wel en waar je niet je vuurwerk mag afsteken.Tussen 18:00 en 02:00 geldt een vuurwerkverbod in de binnenstad van Alkmaar. Op het afsteken van vuurwerk in Alkmaar staan flinke boetes!

5 Geen vuurwerkshow

De gemeente van Alkmaar houdt tijdens de jaarwisseling van 2017-2018 geen georganiseerde vuurwerkshow. De reden hiervoor is omdat er nog geen direct noodzaak voor is om dit te organiseren, aldus Piet Bruinooge, burgemeester van Alkmaar.

Leave a Comment