#momentenvandemaand

1. Oudejaarsavond: de feesten bij Koel 310 en Victorie

Victory: Barcode
Podium Victorie organiseert tijdens oud en nieuw (31 december): Barcode. Iedereen die dansend het nieuwe jaar in wilt is hier van harte welkom. Kaartjes zijn er al vanaf €16,25 (early bird) en zijn hier te bestellen. Barcode begint om 23.30 en eindigd om 06.00 uur. Hier vind je de routebeschrijving naar het feest van Victory,

Koel 310: Happy Boeddha Nye

Koel 310 presenteert op oudejaarsavond het Happy Boeddha Nye feest. Dit 21+ feest is er voor iedereen die het nieuwe jaar willen gezamenlijk willen vieren. De kaarten voor Happy Boeddha Nye zijn in de voorverkoop €15,- excl. fee. Aan de deur zijn de kaarten €25,-. Kaarten kun je hier bestellen. Happy Buddha Nye begint om 22.30 en eindigt om 05.00 uur. Hier vind je de routebeschrijving naar Happy Boeddha Nye van Koel 310.

2. Wintermarkt / Winterfair

In de Oude Stad Alkmaar (Hekelstraat, het Fnidsen en het Waagplein) wordt op zondag 10 december voor de vierde keer de Winterfair georganiseerd. Dit gebied van de binnenstad kenmerkt zich door authentieke boetieken en prachtige panden waar ambachtslieden huisvesten. Tussen 11.00 en 17.30 uur zal de Oude Stad Alkmaar ondergesneeuwd worden onder een dik pak sneeuw van de enige echte Alkmaarse wintermarkt: een ideaal moment om kerstcadeautjes te kopen.

Afgelopen jaar bezochten ongeveer 15 duizend mensen de Winterfair! Wegens dit daverende succes wordt ook dit jaar weer flink uitgepakt met de 80 winkeliers en hun eigen winterse kraampjes, een levende kerststal, livemuziek, een wensboom, zangkoren en natuurlijk de bijbehorende horeca.

3 Kerstmarkt Alkmaar

Van 14 tot 18 december staat er een kerstmarkt op het Waagplein van Alkmaar. Nu kun je je afvragen: hoe ziet zo’n kerstmarkt er dan uit? Het Waagplein wordt omgetoverd tot een waar kerstplein, met houten kersthuisjes en glühwein met vlees aan het spit. Op de kerstmarkt kun je echt goed kerstinkopen doen, lekker eten en drinken. Ook zijn er verschillende evenementen voor jong en oud. Ga bijvoorbeeld met de kerstman op de foto of luister naar een traditioneel kerstkoor. Voor kinderen worden er verschillende activiteiten georganiseerd, zoals kerstballen beschilderen, kerstballen gooien en de ski-simulator. De toegang tot de kerstmarkt is volledig gratis.

4 Quizzes

Dag van de Popquiz
27 december is het de nationale dag van de Popquiz. Door heel Nederland worden op 36 plaatsen in Nederland de Popquiz gespeeld. In Alkmaar wordt de Popquiz gehouden in café Odeon. Café Odeon is gelegen in de Hekelstraat (route). Doe mee en win!

Pubquiz
4 december kun je weer meedoen met de maandelijkse pubquiz bij de Gunnery’s. Deelnemen aan de pubquiz doe je in teams van 4 personen. De teams strijden om cash prijzen. De vragen worden in het Nederlands gesteld. De verschillende onderwerpen van de pubquiz zijn muziek, film, sport & trivia en algemene kennis. Deelname: €2,50 per persoon.

5 Evenementen

Er staan deze maand weer enorm veel evenementen gepland in Alkmaar. Zo veel zelfs, dat we helaas niet allemaal kunnen noemen, voor een volledig overzicht verwijzen we je daarom graag door naar de website van Alkmaarprachtstad en Podium Victorie.

Website Alkmaar prachtstad: http://www.alkmaarprachtstad.nl/evenementen
Website Podium Victorie: https://www.podiumvictorie.nl/programma/

Een selectie van alle evenementen in december op een rijtje:

2 december: Kenny B
7 December: Club Pussycat
15 December: Ladies Night
16 December: 35+ Clubnight
19 December: The Filmmaking project
22 December: Vunzige deuntjes

6 Brugtheaterfestival 2017: Overbruggen

Op zondag 3 december vindt het BrugTheaterFestival plaats. Het thema van dit jaar is OverBruggen; laagdrempelig, duurzaam en van hoge kwaliteit. Dit betekent dat iedere eerste zondag van de maand een Brugtheaterfestival gehouden wordt! Dit festival vindt plaats op en rondom de Platte Stenenbrug. In deze zesde editie zal het BrugTheaterFestival voornamelijk het publiek proberen te verrassen, zodat de beleving uniek blijft.

7  Kerstconcert

Op 16 december zal er in de Doopsgezinde Kerk het kerstconcert Vigorosa plaatsvinden. Dit a capella kerstconcert begint om 15.00 en eindigt rond 17.15 uur. Het programma betreft een compilatie van muzikale hoogtepunten van de afgelopen 30 jaar. Om in de kerstsfeer te komen worden er, om geld op te halen voor het koor, door het koor Vigorosa zelfgemaakt gebak verkocht tegen een kleine vergoeding. Prijzen voor het kerstconcert zijn voor volwassenen €10,- en voor kinderen €5,-

8 A Christmas evening with TRIJNTJE

Vrijdag 29 december begint om 20.15 uur in de Grote Sint-Laurenskerk ‘A Christmas Evening with Trijntje Oosterhuis’. In dit concert draagt Trijntje de sfeer van de geweldige feestmaand december aan het publiek over. De prijs voor een kaartje is €32,50 en zijn hier te bestellen. Wees er snel bij, want de kaarten gaan hard.

9 Volkskerstzang

Komt allen tezamen in de Grote Kerk van Alkmaar. Op 16 december, tussen 19.30 en 20.45 kun je gratis kerstliederen komen meezingen in de Grote Sint-Laurenskerk. Na afloop staat er koffie of thee met een kersttraktatie voor je klaar.

10 Weekmarkt

Elke zaterdag in de maand december vindt in het centrum van Alkmaar de weekmarkt plaats. Deze maand is dat tussen 08.00 en 17.00 op 2, 9, 16, 23 en 30 december. Op de weekmarkt vind je diverse kramen met groente, fruit, vis, brood, boeken, bloemen, dierbenodigdheden, aardappels en nog veel meer.

11 Feestdagen

December is de maand met de meeste Nederlandse feestdagen. Zo vieren we sinterklaas, kerst en oud & nieuw.

5 december is het Sinterklaasavond. De sint is natuurlijk al een tijdje in het land (lees hier onze blog over de intocht van Sinterklaas) en vanavond is het dan eindelijk zo ver. Pakjesavond! Wij wensen iedereen een fijne sinterklaasavond.

25 en 26 december is het weer zover: kerstmis! Om je geheugen weer een beetje op te frissen en je volledig in de kerstsferen te brengen, hebben wij een artikel geschreven over de Kerst van 2017. Hier geven wij handige tips over het aanschaffen van kerstspullen, lootjes trekken, dineren, decoratie en meer.

2018 klopt alweer op de deur. Maar voordat we open doen, moeten we met z’n allen nog knallend het oude jaar vieren. Wil je graag op de hoogte zijn van alle ins en outs omtrent de jaarwisseling? Bekijk dan onze blog: New Years Eve 2017.

12 Het weer

We sluiten onze blog over december traditiegetrouw af door het kort te hebben over het weer. Want het wordt koud met temperaturen tussen de 5 en 9 graden. Ben je nu benieuwd wat je moet doen als het zo koud is? Wat je moet dragen en wat je voor leuke dingen kunt doen als het koud is? Bekijk dan onze blog met wintertips: wat te doen als het koud is.

Tourist Information Point wenst iedereen een gezellig, vrolijk en gezonde december toe!

Leave a Comment