OPTOCHT SINTERKLAAS 2017

#Holidays

Sinterklaas

“Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan”. Op zaterdag 18 november is het zo ver, na een gigantische reis arriveert de goede Sint met zijn stoomboot in Alkmaar en meert hij aan op het Waagplein.

Dit spektakel is te beschouwen om half twee ’s middags. Zing met alle bezoekers mee. Ontvang met luid gezang Sint Nicolaas. Als de goedheiligman zijn voeten aan wal heeft gezet, verwelkomt de burgemeester van Alkmaar met een vriendelijke hand de Sint. In de tussentijd zul je de Pieten zien jongleren en fietsen op een eenwieler.

Sinterklaas heeft ook zijn muzikale Pieten meegenomen. Je zult Pieten zien spelen op blazers en slagwerken. Dit samen vormt het dweilorkest van de Sint.  Als je ‘braaf’ bent geweest dit jaar, kun je zeker wat suikergoed van de Pieten verwachten. Ze zullen hun strooigoed bij de hand hebben.

De optocht

Als de ontmoeting met de burgemeester voorbij is, maakt Sinterklaas een wandeling door de binnenstad. Deze route zal langs de Langestraat via de Koorstraat naar de Laat en de Limmerhoek lopen, waar de Sint en zijn Pieten per bus naar De Mare worden vervoerd. Hier komt hij om drie uur ‘s middags aan. Tot slot gaat de Sint nog langs bij het Medisch Centrum Alkmaar (MCA), waar de goedheiligman tot zes uur ‘s avonds cadeautjes uitdeelt.

Sta je te popelen op de goedheiligman? Dan hoef je niet veel langer meer te wachten. Vanaf 13 november is hij te zien op het Sinterklaasjournaal. Sinterklaas en de Pieten zijn nog momenteel nog in Spanje. Volg de avonturen van hen iedere avond om 18:00 op NPO Zapp.

Leave a Comment